Stucwerk

Behangklaar

Bij het behangklaar maken van de wanden worden gipsproducten gebruikt. Er zijn 2 methodes om de wanden behangklaar te maken, handmatig of machinaal. Bij beide methodes worden de wanden dusdanig afgewerkt dat het aanbrengen van behang geen probleem zal geven. Echter dient er op voorhand wel contact te zijn over het type behang wat wordt toegepast, zodat de mate van behangklaar maken kan hier optimaal op afgestemd worden. Als stelregel hanteren wij hoe gladder en dunner de behangsoort, hoe vlakker..

Sausklaar

Wanden in nieuwbouwwoningen worden veelal behangklaar afgewerkt. Deze afwerking is, zoals de naam al doet verwachten, geschikt voor behang. Wilt u echter de muren gaan sausen, dan worden de eisen die aan de ondergrond worden gesteld hoger. De wanden dienen dan sausklaar gemaakt te worden. Een andere omschrijving die veel gebruikt wordt voor sausklaar maken is glad pleisterwerk. Een sausklare wand kunt u zelf sausen of door ons laten afwerken met sausw..

Traditioneel

Ook voor het ambachtelijke en traditionele stucwerk is Boeve Afbouw het juiste adres. Onder traditioneel stukadoorswerk wordt verstaan het aanbrengen van decorlijsten en ornamenten, schuurwerk, sauswerk en pleisterwerk. Dit is van oudsher een begrip binnen Boeve Afbouw. ..

Sierpleisterwerk

Sierpleister is een eindafwerking op de wanden die handmatig aangebracht wordt. Andere benamingen die veelal gebruikt worden voor deze afwerkvariant zijn spachtelputz of granol.  De pleister is verkrijgbaar in 3 varianten: Korrelpleister;  egaal van structuur in de korrel van 1,2 – 1,5 of 2 mm. Groefpleister;  geeft het welbekende  “boomschorseffect”. Barokpleister; geeft een gedraaide groefstruc..