Afwerkvloeren

Zandcementdekvloer

​Zandcementdekvloer is een dekvloer van zand die gebonden is door cement.  Een dekvloer is de tussenlaag die de functie vervult van een harde uitvlaklaag op een draagvloer. Het doel van deze overgangslaag is het verkrijgen van een vlakke ondergrond voor de uiteindelijke vloerafwerking.  De dikte van de vloer hangt af van de gestelde eisen. Dekvloeren kunnen worden ingedeeld op basis van het bindmiddel waarmee ze worden ..

Gietdekvloer

Gietdekvloer is een dekvloer op basis van anhydriet, water en toeslagmaterialen. Een dekvloer is de tussenlaag die de functie vervult van een harde uitvlaklaag op een draagvloer. Het doel van deze overgangslaag is het verkrijgen van een vlakke ondergrond voor de uiteindelijke vloerafwerking. De dikte van de vloer hangt af van de gestelde eisen. Dekvloeren kunnen worden ingedeeld op basis van bindmiddel waarmee ze worden gemaak..

Zwevende dekvloer

​Een zwevende dekvloer is een geïsoleerd vloersysteem welke steeds vaker wordt toegepast. ​Zwevende dekvloeren worden veelal gecombineerd met vloerverwarming en zijn er in diverse uitvoeringen. Er kunnen verschillende soorten isolatiemateriaal worden toegepast. Denk aan glaswol, steenwol, geëlastificeerd polystyreenschuim, foam, rubber, vlokkenschuim, kurk of vilt. Welk type isolatie er toegepast moet worden is afhankelijk van of er een thermisch of akoestisch isolerend vloersystee..